Profilkläder – handla på nätet?

Profilkläder är en viktig del av marknadsföringen på alla företag. Med väl utvalda plagg anpassade efter er bransch och märkta med er logo och ert budskap kan ni stärka ert varumärke mångfaldigat.

Profilbranschen omsätter runt 5 miljarder på år endast i Sverige så att användandet av profilkläder är beprövat är ingen gissning. Dock har det på senare år dykt upp ett antal leverantörer som säljer profilkläder online via webbhandel. Då är den naturliga frågan, funkar det?

Ehandla profilkläder?

Att beställa kläder över nätet är inget nytt i sig, men nu ska det göras större beställningar i olika storlekar och med logotryck på, kan verkligen nätbolagen erbjuda samma kvalité och service som de vanliga gamla profilgubbarna?

Vi testade en av näthandlarna, tsreklam.se, deras site finner ni genom att klicka på länken här. Det första som slår oss är deras gigantiska sortiment, när man handlar av sin klassiska profilleverantör så har man oftast ett betydligt mer begränsat utbud, oftast en mindre utställning samt en katalog ur varje produktsegment att titta på. Men på tsreklam kan man söka i ett utbud med över 5 000 produkter!

5 000 produkter till trots är det förvånansvärt enkelt att ta reda på rätt produkter. Det går enkelt att slå in både önskad produktkategori, färg och prisbild och söka sig fram. På 5 minuters sökande har vi redan hittat 2-3 intressanta plagg i våra egna profilfärger till ett fint pris.

profil från printoz

Vi väljer att slå in antalet plagg vi behöver och vårt tryck och får tydligt upp en prisbild av kostnaden för varje del och totalt. Det är skillnad mot när man frågar sin lokala profilgubbe och får vänta två veckor på ett pris!

Nu kan vi välja att skicka in en förfrågan för att få en prisoffert där alla kostnader är medräknade. Sagt och gjort, 2 timmar senare har vi en offert och en bildskiss där vi fått trycken placerade på plaggen, vi ser tydligt hur allt kommer placeras och se ut.

Enkelt och smidigt att beställa kläder med tryck online

Efter vårt godkännande så dröjer det endast 3 veckor för plaggen att dyka upp och de håller fin kvalité, både profilkläderna och trycken. Vi tog kläder från ett klädmärke vi handlat förr vilket kändes tryggare, det erbjuds alltså samma märken både online som i de vanliga profilaffärerna. Den enda skillnaden var priset vilket låg ca 20% lägre än normalt.

Totalt får onlinehandeln ett bra betyg. Det tog mindre tid i anspråk att lägga sin beställning, vi kunde enkelt både utforska och beställa från datorn på kontoret och handla till ett betydligt lägre pris än vanligt.